Öğretmenin Hızlı Müdahalesi Hayat Kurtardı

Öğretmenin Hızlı Müdahalesi Hayat Kurtardı: Heimlich Manevrası ile Öğrenci Boğulmaktan Kurtuldu Gevaş’ın Kızıltaş Necibe-Ahmet Coşkun İlkokulu’nda yaşanan olayda, 3. sınıf öğrencisi Sabır Fırat Adakan, yemek sırasında nefes borusuna yiyecek kaçması..

Öğretmenin Hızlı Müdahalesi Hayat Kurtardı

Öğretmenin Hızlı Müdahalesi Hayat Kurtardı: Heimlich Manevrası ile Öğrenci Boğulmaktan Kurtuldu

Gevaş’ın Kızıltaş Necibe-Ahmet Coşkun İlkokulu’nda yaşanan olayda, 3. sınıf öğrencisi Sabır Fırat Adakan, yemek sırasında nefes borusuna yiyecek kaçması sonucu boğulma tehlikesi yaşadı. Öğle arasında yemek yerken nefes almakta zorlanan öğrenci, hızla lavaboya gitse de durumu fark eden okul idarecileri ve öğretmenleri hemen müdahaleye geçti.

Öğrencinin nefes almakta giderek zorlandığını fark eden öğretmen Mesut Kaçak, tereddüt etmeden Heimlich Manevrası uygulayarak öğrencinin nefes borusuna kaçan yiyeceği çıkarmayı başardı. Kaçak’ın hızlı ve doğru müdahalesi sayesinde Sabır Fırat Adakan, ciddi bir tehlike atlatmış oldu. Yaşanan olay, okulun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Olay sonrası yapılan açıklamada, öğretmen Mesut Kaçak’ın dikkati ve hızlı müdahalesi takdir toplarken, öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

İLGİLİ HABERLER

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.